Extrémní vážení
Občas člověk slyší "pozor na extrémní vážení", ale abych řekl nevím moc co přesně si pod tím představit. Rozumím tomu, že respondenta který má váhu jako 20 jiných odpovědí není nic moc, ale co je podle vás ještě ok a co už je příliš? Váhy pohybující se od 0,5 do 2 jsou v pořádku? A váhy od 0,2 do 2 jsou v pořádku? Jak se to posuzuje a jaká jsou nebezpečí extrémního vážení?
Volná pracovní místa
Data Collect
Factum Invenio
CONFESS Research
Ipsos Tambor
Factum Invenio
Nabízené studie
Factum Invenio s.r.o.
Ipsos Tambor, s.r.o.
MindBridge Consulting a.s.
Ipsos Tambor, s.r.o.
Factum Invenio s.r.o.
nejsem statistik, ale slysel
nejsem statistik, ale slysel jsem uz mnoho nazoru. ale urcite jsou bezne aplikovany i vahy vetsi. zajimalo by me napr. jake vahy musi pouzit sanep u politickych vyzkumu, aby dovazil strukturu internetovych respondentu na obecnou populaci a mohl to pak prezentovat jako repre volebni pruzkumy :-) ale treba to jsou opravdu takovi borci
Jsem toho názoru, že SANEPu
Jsem toho názoru, že SANEPu nepomůže, ani kdyby svoje čísla vážili sebevíc. Jejich pojetí výběru a reprezentativity je úplně mimo, a to i kdyby se nepokoušeli vztahovat výsledky na nic jiného, než na uživatele internetu. Řeči o vážení na obecnou populaci jsou do nebe volající drzostí. Nechápu, jak jim to někdo (ČTK) může baštit.